marți, 24 februarie 2009

Batalia dintre Sorin si Baba Cloanta

Acum cateva zile, Sorinel a pierdut de tot batalia intre el si Baba Cloanta, cel putin pentru o vreme. Pana cand isi va convinge parintii sa il lase mai mult pe afara, Sorin sta mai mult in casa. A avut cateva clipe de glorie, clipe in care lumea iesea afara, avea curajul de a face asta, ba chiar sa se plimbe lejer imbracat cu prietena prin Cismigiu, sau cu prietenii aiurea in oras. Au fost momente anul asta cand lumea era fericita, iar Sorinel era pe afara, asta ne dadea noua tuturor incredere in noi si in fortele noastre, fortele noastre sa depasim criza financiara. Iesim afara si ne vin idei de bani, nu sunt stresat din cauza vremii, poate imi trimite mama niste bani si o sa scot o tipa la o plimbare si un suc.

Toate astea s-au intamplat pana intr-o buna zi cand Baba Cloanta, vecina lui Sorin, a scapat de gripa care a lovit-o acum cateva zile, gripa care a tinut-o un pic in pat. Baba Cloanta s-a intors acum din nou cu ningeaua ei fermecata si da asa toata noaptea cu ea peste tot, iar tu cand te trezesti dimineata ca omul si vrei sa pleci la munca, poate lejer imbracat, cine stie: iesi de la munca, te vezi cu tipa de la faculatate si va plimbati un pic...filme de o zi frumoasa de primavara. Cand scoti capul pe geam, de curiozitate sa vezi cum e afara si vezi totul in jur alb, stii: Baba Cloanta s-a vindecat din nou! Baba cloanta iti da filme urate, ea nu vrea sa te faca sa te simti fericit, ea vrea sa te vada cum tremuri de frig ca un idiot la 6 dimineata in statia de autobuz si sa te gandesti doar la momentul cand autobuzul ajunge in statie, sa stai asa gribulit pana iti vine sa iti bati copii, chiar daca nu ii ai. De fapt Baba Cloanta face toate astea pentru a se razbuna pe noi si pe Sorinel, e suparata ca oameni il plac mai mult pe el, iar pe ea si ningeaua ei, nu o baga nimeni in seama. Ea nu vrea decat sa fie iubita si sa i se multumeasca pentru munca pe care o face, iar acum se razbuna si te face sa racesti, tocmai pentru a vedea ce urat ar fi sa te afli in locul ei. Desi suna ciudat ea ii vrea moartea lui Sorin, vrea ca macar oglina ei sa ii spuna ca ea este cea mai frumoasa din tara, iar pentru asta este necesara disparitia lui.

In ultimul timp empatia pentru Sorin a crescut si mai tare, pentru ca a avut tupeul sa stea afara mai mult decat a avut voie, chiar in perioada in care Cloanta, asa cum ii spun prieteni, era racita, plus de asta se stramba la geamul ei si ii facea in ciuda, fara ca ea sa poate riposta in vreun fel. Acum Cloanta se razbuna si profita din plin de timpul ramas din pedeapsa. Cu toate astea trebuie sa ne gandim ca va venii o zi in care Sorin va putea lumina pana tarziu in zi, incepand de dimineata, asa cum ii place lui sa faca, iar atunci baba nu va mai avea puterea de a-l tine deoparte. Atunci, noi oamenii simpli ne vom face din nou filme frumoase care sa contina natura si iesitul afara. Vom avea timp de joaca.

Pana atunci insa, Traiasca Internetul! Vorbim pe YM! Orice propunere de iesit afara se reteaza din start. Cloanta mi-o promite de mult, nu vreau sa o patesc.






*ningea = aia cu care ningi, cum credeati ca se ninge?

Un comentariu:

  1. foarte dragut textul!
    inspiratie la fel de buna si pe viitor..toate cele bune:)

    RăspundețiȘtergere